Лимонның кабыгы эфир майларын пектин матдәләренә һәм витаминнарга бай. Кабыгында С витамины эчендәгегә караганда өч тапкыр диярлек күбрәк.
Папирос яки пергамент кәгазгә төреп, әрҗәгә чиста һәм коры ком арасына тезеп куйсаң, аны берничә ай буе саклап була.Салкынча урын кирәк, әлбәттә.Лимонны сулы зур банкаларда да саклыйлар, ләкин суны көненә 1-2 тапкыр алыштырып торырга кирәк.
Кулланыр алдыннан кайнар суда чайкатып алсаң, ул тагын да хуш ислерәк була.
Лимон согын майлы биткә сөртү файдалы.
Лимон согы тамчысы пычакны күгәректән чистарта, чәй, кан һәм язу карасы табын бетерә, бакыр һәм җиз әйберләрне чистарта